10 aug 2021

Leuk en lekker: 6 perfecte picknickplekken

Je ontbijt, lunch of diner smaakt beter als je het buiten in de zon kan opeten. Daarom zijn hier 6 fantastische picknickplekken die je eens moet proberen!

De Krombroodjesberg

De Kolleberg is de meest uitdagende klim in Sittard, en onderdeel van de langste wandelroute van Nederland. 
Halverwege de berg ligt een overblijfsel van een oude zandgroeve, ook wel bekend als de Krombroodjesberg
Al eeuwenlang gooit het Krombroodcomité met halfvasten vanaf deze plek traditionele krombroodjes naar de kinderen.
Picknicktip: Krombroodjes, natuurlijk.

Langs het water bij Obbicht en Grevenbicht

Op zoek naar een mooie route met een internationale uitstraling? Wandel dan een stukje door Rivierpark Maasvallei en stop onderweg voor een picknick aan het water. Deze route loopt langs de Maas en het Julianakanaal, 
Picknicktip: Langs het water genieten van quiche met zalm.

Rustmoment middenin de stad

De Ursulinentuin is een van de 24 geheime tuinen die in de gemeente verstopt liggen. In de tuin vind je verschillende elementen uit de geschiedenis van Sittard, waaronder het vroegere klooster, een monument voor de joden, de stadsgracht, enkele rozenperken, een perenlaantje en een speeltuintje. De Ursulinentuin ligt op loopafstand van het centrum van de stad, dus zeker een succes als je op donderdag of op zaterdag een rustig plekje zoekt.
Picknicktip: Salade met appel, kip en meloen, bonuspunten als je groente en fruit net op de markt hebt gekocht, en een verse nonnevot van de bakker als dessert.

Picknick in het Danikerbos

Wandel langs steile bospaadjes met prachtige vergezichten de Danikerberg op en ga stop onderweg om uit te rusten van de klim, uiteraard liefst zo hoog mogelijk op de berg voor het optimale uitzicht. Je zult al snel zien waarom de Limburgse heuvels zo populair zijn.
Picknicktip: Stevige wandelingen vragen een stevige lunch, zoals deze club sandwich.

Sittardse Stadswallen

De oude stadsmuren die vermoedelijk kort voor of rond 1300 zijn gebouwd. Sinds de bouw ervan zijn ze alleen maar imposanter geworden en hebben ze de aandacht verdiend van "onze" Toon Hermans. Wandel gezellig in de schaduw van de lindenbomen, en stop voor een lekkere lunch met uitzicht op de oude schootsvelden met de eeuwenoude volkstuintjes. In de muren van de wal zijn bijzondere en soms zeldzame planten zichtbaar.
Picknicktip: pulled beef tacos.

Limbrichterbos en Kasteel Limbricht

Strijk elegant neer bij Kasteel Limbricht voor een luxueuze lunch met prachtig uitzicht. Het gras om het kasteel is op zonnige dagen perfect voor een picknick. Voor meer schaduw loop je het Limbrichterbos in, waar talloze vogels dagelijks concerten geven.

Lekker om mee te nemen: Een groot stuk Avocado-chocoladetaart.

<< Terug naar nieuwsoverzicht