6 jan 2022

Ontdek Limburg met de auto

Kijk je graag naar de rally's van Parijs-Dakar en hou je van mooie Limburgse landschappen? Stap lekker knus in de auto voor twee fantastische routes.

Limburgse Elfstedentocht 

Iedere winter denken we weer terug aan de tocht der tochten, maar om nou 200 km door Friesland te schaatsen... Blijf in plaats daarvan lekker knus in de auto zitten, en bezoek 11 prachtige Limburgse ''stadjes'', allemaal met een historische achtergrond en een prachtige omgeving. Volg de coördinaten en ontdek de mooiste plekjes van de provincie.

Zo'n tocht leg je natuurlijk niet af op een lege maag. Bij het startpunt Kasteel Limbricht wordt je eerst getrakteerd op een kopje koffie en een stuk gebak. Daarna ga je met een groot pakket vol smakelijke hapjes de weg op. Parkeer onderweg op de mooiste plekken voor een spontane picknick en een korte wandeling. Aan het einde van de dag geniet je nog een laatste keer van een verse portie friet. Wil je deze leuke en lekkere tocht ook zelf doen? Klik dan hier!

 

Kiek us wie Sjoan 

Behalve de Limburgse elfstedentocht is er nog een route die je langs verrassend mooie plekken leidt. Met de toepasselijke naam "Kiek us wie sjoan" leidt de route langs plekken waar je niet meteen aan denkt maar die wel erg mooi zijn om te bezoeken. Tijdens de route geniet je niet alleen van het prachtige uitzicht, je lost samen puzzels op en je volgt routekaarten om de coordinaten te vinden. Kinderen krijgen hun eigen werkboek met leuke opdrachten en puzzels.

Natuurlijk krijg je op Kasteel Limbricht ook een rijkelijk gevulde lunch- en borrelbox. Vergeet ook niet aan het begin van de tocht een kop koffie en een stuk vlaai op te halen. Aan het einde van de dag zorgen de medewerkers van het kasteel voor een verse portie friet met een sausje. Kortom, een perfect recept voor een goed gevulde autodag! Wil je deze rit ook doen? Klik dan hier!

 

 

<< Terug naar nieuwsoverzicht