14 jul 2021

Stoere en sportieve uitjes in Sittard-Geleen

Ben je wel sportief, maar wil je ook wel eens iets anders? Probeer dan eens deze stoere sporten.

Klimmen en Boulderen

Er zijn maar liefst 3 plaatsen in Sittard-Geleen die helemaal toegewijd zijn aan klimmen (hogere parcours, gezekerd met touwen) en boulderen (laag parcours met een dikke mat eronder), ieder met zijn eigen identiteit.
IVY Climbing is het grootste en meest complete klimcentrum van de Euregio. Je kunt er zowel lead- als toprope klimmen, boulderen en speedklimmen.
De Graviton Bouldergym richt zich op bouldertrainingen en -wedstrijden. Ben je een fanatieke sporter op zoek naar vooruitgang? Dan ben je bij Graviton aan het goede adres.
Clip 'n Climb heeft kleurrijke muren en challenges voor jong en oud. Door de verschillende arrangementen is dit de plek bij uitstek voor een actieve uitstap.

De activiteiten van Bikepark Tom Dumoulin

Natuurlijk kun je bij het Tom Dumoulin Bikepark wielrennen en mountainbiken, maar ook als je geen fietsfan bent, is hier van alles te doen. Ook hier staan uitdagende boulderblokken voor een full body workout.
Ga je liever inlineskaten? Het spiegelgladde asfalt van het Bike Park loont zich ook prima voor de beginnende en/of gevorderde skater.
Het Bike Park heeft een uitdagende Pump Track met scherpe bochten, heuvels en bulten voor adrenaline junks. Een pump track is ideaal voor crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, inline skates, longboards en skateboards.

Lasergame en Airsoft bij Unit 13

Bij Unit 13 kun je met je vrienden spannende missies uitvoeren middenin moderne stad, door smalle steegjes en donkere straten, of zelfs door een post-apocalyptisch landschap à la Hunger Games. Of je nu liever airsoft (paintball, maar dan zonder verf) wil spelen of lasergamen, het is altijd spannend en actief. Let wel, lasergamen kan al vanaf 7 jaar, maar je moet minstens 12 zijn voor AirSoft.

<< Terug naar nieuwsoverzicht