3 mrt 2022

Wandelroutes die je echt eens moet proberen

Het is heerlijk lenteweer buiten. Trek je wandelschoenen aan en probeer deze routes.

Rivierpark Maasvallei

Tussen de Maas en het Julianakanaal liggen de pittoreske Maasdorpjes Obbicht en Grevenbicht Deze schattige dorpskernen hebben hun eigen charme en identiteit. Ze liggen langs het waterrijke en prachtige Rivierpark Maasvallei, waar talloze konikpaarden en Gallowayrunderen grazen. Een magisch landschap met de Maas als architect. Wissel het groen en de fonkelende Maas af met stukken door de schattige dorpjes voor een fantastisch vakantiegevoel. Volg de route hier

 

Grasbroek

Waan jezelf in het verleden in dit Zuid-Limburgse landschap. In dit loofbos aan de noordrand van het Zuid-Limburgse lössgebied ontspringen veel kleine bronbeken. Deze kleine beken, die uitkomen in de Hondsbeek, zorgen voor een grote plantenrijkdom met onder meer goudveil, slanke sleutelbloem en bittere veldkers. De geschiedenis van het voormalige moerasgebied komt nog meer tot leven als je langs kasteel Grasbroek wandelt. In het gebied liggen oude mottes. Dit zijn oude aarden verdedigingsheuvels, waarvan sommige wel 1000 jaar oud zijn!

 

Heemtuinroute

Een route die het hele jaar door adembenemend mooi is. Vanaf het wandelparadijs op de Windraak heb je een prachtig uitzicht over Sittard-Geleen. Via holle wegen, langs kikkerpoeltjes en weides loop je richting de Heemtuin van IVN Munstergeleen. Daar liggen ruim vijfentwintig biotopen en landschapselementen vlak naast elkaar. Stop voor een hapje en een drankje bij Klooster Abshoven of Windraak 31, en vergeet niet langs te gaan bij de bijzondere Pater Karel Kapel en de prachtige wijngaard Sint Rosa. Vooral rond zonsondergang is het uitzicht over de stad spectaculair. Volg de route hier.

 

Historische Stadswandeling Sittard

Wie de historische binnenstad van Sittard bezoekt, proeft de sfeer van het historisch verleden. De gezellige eeuwenoude binnenstad met de markante monumentale bouwwerken ontvangt je met een hartelijke gastvrijheid. Op het sfeervolle marktplein met de gezellige terrasjes is het heerlijk toeven op zonnige dagen, en bij de vele cafeetjes en restaurants kun je het hele jaar door genieten van het Bourgondische Limburgse leven. Heerlijk uitrusten in een van de verborgen Stadstuinen. En de slingerende kleine straatjes blijven je verrassen met hun vele bijzondere en knusse winkeltjes. Sittard staat niet voor niets bekend om haar Bourgondische levenslust. Tijdens de Stadswandeling ontdek je de meest interessante verhalen over het oude Sittard. Volg de route hier.

 

<< Terug naar nieuwsoverzicht