8 mrt 2022

Wist je dit al over Toon Hermans? 5 fun facts

Vanavond is het eerbetoon aan Toon Hermans in het naar hem vernoemde theater. Wist je dit al over de populaire cabaretier?

Bijbaantje

Toen hij nog maar een jonge tiener was, zocht Toon een bijbaantje in een speelgoedwinkel. Hij stond daar niet aan de kassa, maar schreef sinterklaasgedichtjes. Die gedichtjes waren niet alleen een welkome bron van inkomsten voor het straatarme gezin, maar voor Toon was het ook een goede oefening voor zijn theatercarrière. 

Carnaval

Hermans was nog maar 16 toen hij voor het eerst zijn eigen revue schreef. De Sittardse show maakte hem geliefd bij carnavalisten. Hoogtepunt van zijn carnavalssucces is het nummer Mien, waar is mijn feestneus?

Carnaval Festival

Wist je dat Toon Hermans de muziek voor de Efteling-attractie Carnaval Festival heeft bedacht? De muziek is daarna verder uitgewerkt door componist Ruud Bos.

Onemanshow

Toon Hermans was de eerste Nederlander die alleen het podium op durfde. Pas nadat Hermans succes had met deze nieuwe formule, deden ook tijdgenoten Wim Kan en Wim Sonneveld een eigen onemanshow.

Internationaal succes

Na Nederland, Vlaanderen, Duitsland en Oostenrijk probeerde Toon Hermans door te breken in Amerika. Hij ontwikkelde Engelstalige shows met een scenarioschrijver, maar stond zelf nooit in het Broadway Theatre in New York. In Canada was hij wel populair. Toch wilde hij het liefste terug naar Nederland. 

 

Show vanavond

Vanavond staat de voormalige manager en goede vriend van de Sittardse cabaretier op het toneel om te vertellen over zijn vriendschap met Toon Hermans. Tijdens de show hoor je ook de mooiste liedjes van Toon. Wil je vanavond de voorstelling In de schaduw van Toon Hermans zien? Koop nog snel je ticket!

 

<< Terug naar nieuwsoverzicht