22 mrt 2022

4x doen met prachtig lenteweer

Deze week wordt het heerlijk lenteweer. Zo geniet je optimaal van de zon in Sittard-Geleen!

IJsje eten

Bij warm weer denk je natuurlijk aan heerlijke ijsjes. Op veel plekken in Sittard-Geleen krijg je een superlekker hoorntje of een coupe. Denk aan Cone Corner in Sittard of Samen in Geleen. Natuurlijk mag je ook De Kleine Haan niet overslaan.

 

Wandelen 

Sittard-Geleen heeft allerlei fantastische wandelroutes. Wist je bijvoorbeeld dat het Pieterpad nét langs het centrum van Sittard loopt? Of dat je ook vanuit Sittard-Geleen een deel van de bekende bedevaartsroute Santiago de Compostella kunt beleven?  Trek dus stevige schoenen aan en ga op pad.

 

Fietsen

Wie denkt aan fietsen in Zuid-Limburg, denkt vaak aan heuvels beklimmen. Als recreatieve fietser heb je meer plezier aan de routes in Sittard-Geleen. Ontdek de uitgestrekte Maasvlaktes, afgewisseld door charmante Limburgse kerkdorpjes met historische bezienswaardigheden. Of steek de Maas over naar Belgisch Limburg met het voetveer in Grevenbicht. Hier vind je een aantal afwisselende fietsroutes!

 

Picknick

Nodig je vrienden of familieleden uit voor een hapje en een drankje in de natuur. Picknicken is een gezellige en low-key manier om samen tijd door te brengen. Gaan jullie samen lunchen in het stadspark of nemen jullie een heerlijk dessertje mee naar een open plek in het bos? Een prachtige omgeving, een lekker hapje en fantastisch gezelschap. Wat heb je nog meer nodig? 

<< Terug naar nieuwsoverzicht